Veldriet, Kleine Sprink, Zwartkopriet…kwartet compleet 👏👍
Fotogalerij
Mozaïek |
Zeldzame soorten |
Schaarse soorten |
Overige |
WP-soorten |
Wereld-soorten |
Determinatie |
Historie |
Dutch Bird Alerts |
Dutch Birding 40 jaar |
België |
Belgian Bird Alerts |
Zeldzaamheden België |
Siberische Sprinkhaanzanger
Locustella certhiola · Pallas's Grasshopper Warbler
Datum | 23 september 2022 |
---|---|
Locatie | GE 40-53-15 |
Fotograaf | Wietze Janse |
Bekeken | 4410 × |
Discussie
Max Berlijn · 23 september 2022 12:45
Max Berlijn · 23 september 2022 15:47, gewijzigd 23 september 2022 15:54
Een tijdje geleden hadden we ergens (kan niet meer vinden waar) wederom een discussie over het tellen van ringvangsten door ringers die bij de vangst aanwezig waren (persoonlijk zou ik daar een voorstander van zijn (geweest)). Een bekende vogelaar woonachtig in de Eifel opperde vandaag een nog niet eerder besproken stelling; Niet tellen want vogels worden door het spelen van nachtelijke of vroege ochtend tapes "naar beneden getrokken" op plekken die ze anders (zonder tape) mogelijk niet hadden aangedaan. Het spelen van tape (in het najaar) om vogels verstopt in bosjes in "the open" te krijgen is anders, immers die vogels zijn zelf (zonder toedoen van de mens) al in die bosjes terecht gekomen. Best een interessante..
Peter de Knijff · 23 september 2022 16:41
@Max. Dat was bij een discussie over de forse aantallen Waterrietzangers die in het oosten van België in Maisakkers werden gevangen (met geluid, inderdaad).
Ik mis in jouw rijtje wel de moeder aller rietpiepers; de Diksnavel!
Dus doorvangen zou ik zeggen....
Jan Hein van Steenis · 23 september 2022 17:24
Als de diksnavel de moeder is, wat is Gray's Grasshopper Warbler dan wel niet?
Peter de Knijff · 23 september 2022 17:29
Koning, keizer, admiraal?
Is Gray’s gezien in de NW-WP?
M.a.w. is het realistisch om dit taxon (ooit) te verwachten?
Albert Noorlander · 23 september 2022 18:14
Frankrijk (September 1913) en Denemarken (September 1955). Het is er dus wel de juiste maand voor.
Peter de Knijff · 23 september 2022 18:57
Thnx, net wat foto’s bekeken, en inderdaad wat een beest!
Ed van Boheemen · 24 september 2022 00:12
"Best een interessante.." Zeg dat maar niet tegen de Groene Bijeneter-twitchers Max. Volgens mij is die ook door tapen "uit de lucht getrokken".. Anders had hij dat bosje op die ringbaan nooit aangedaan...
Ruud Schenk · 24 september 2022 01:43
Frankrijk heeft er 2… ook een ex. In 1933… Deze, als wel de vogel van 1913 van Ouessant!!!
Los van de zweem van de fraude van Meinertzhagen…
Max Berlijn · 24 september 2022 04:59, gewijzigd 24 september 2022 05:34
@klopt niet Ed, lees maar na, de tape van de GroeBij werd gespeeld nadat de vogel al roepend (hoog foeragerend?) was ontdekt op die plek. Was ook mijn eerste “grensgeval” welke in mij opkwam. Ook is de vogel nooit gevangen wat dat verhaal ook uniek maakt (een vogel twitchen op een ringbaan die nooit gevangen is). Dank voor die tape overigens anders had ik hem nooit gezien 😀.
Albert Noorlander · 24 september 2022 08:42, gewijzigd 24 september 2022 08:47
In British Birds staat een artikel over het voorkomen van Gray's Grasshopper warbler in Europa.
"The third, an adult, was supposedly obtained by Richard Meinertzhagen from Île d’Ouessant on 17th September 1933.This specimen was subsequently reidentified and the record published in BWP as referring to a juvenile of the insular form L. f. amnicola. However, subsequent examination of plumage characters and biometrics has clearly established that it belongs with the nominate form rather than L. f. amnicola. Being in fresh plumage, this specimen could not have been collected in September, and external and X-ray examination has revealed that the style of preparation closely matches that of a series collected by Owston in northeast China in June 1908, one of which was missing from the collection at the Natural History Museum,Tring. It is concluded that the Meinertzhagen bird is the missing Owston specimen, which was removed from the NHM collection, extensively remade and relabelled with misleading information. Consequently, this specimen should no longer be considered to represent a genuine vagrant to Europe, or quoted in support of the occurrence of other extreme vagrants to Europe that originate in eastern Asia"
Justin Jansen · 24 september 2022 19:50, gewijzigd 24 september 2022 19:50
Meinertzhagen heeft ook twee waterrietzangers uit Nederland in zijn collectie, laat er nu net twee uit andere collecties uit het NHMUK missen.....
Jan Hein van Steenis · 12 september 2023 09:52, gewijzigd 12 september 2023 10:17
De tweede (!) voor Duitsland werd vanmorgen in het Saarland gevangen.
Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.
Forum spelregels
Dutch Birding Association beoogt met het forum in de fotogalerij de lezer een platform te bieden waarop informatief en inhoudelijk gediscussieerd kan worden over zeldzame en schaarse vogels. Het forum staat daarmee in het verlengde van het (semi-) wetenschappelijke karakter van het blad Dutch Birding.
Om het gebruik van het forum in goede banen te leiden, heeft Dutch Birding de volgende regels opgesteld: de moderatoren kunnen reacties verwijderen die
- een degelijke onderbouwing van de determinatie missen
- als beledigend of kwetsend kunnen worden ervaren door andere forumgebruikers
- off-topic zijn
- spam of reclame bevatten
- zij beschouwen als trolling
Auteurs die zich niet houden aan de bovenstaande regels krijgen een waarschuwing en bij herhaling van het overtreden van bovenstaande regels behoudt het DBA bestuur zich het recht voor om het account van de auteur te blokkeren.
De moderatoren hebben het recht om zonder opgaaf van reden, onder verwijzing naar de spelregels, reacties te verwijderen.
Erger je je aan het trollen van anderen, realiseer je dan dat met niet-reageren cq doodzwijgen het trollen het snelst stopt. Reageer niet! Sein de moderatoren in via foto@dutchbirding.nl, zodat zij gepaste actie kunnen ondernemen.