Flamingo

Phoenicopterus roseus  ·  Greater Flamingo

Datum 11 juli 2020
Locatie Polder IJdoorn, NH
Fotograaf Vincent van der Spek Vincent van der Spek
Bekeken 4113 ×

Discussie

Max Berlijn  ·  11 juli 2020  20:57, gewijzigd 11 juli 2020  21:00

Het blijft opmerkelijk dat weer deze plek (IJmeer) wordt aangedaan net zoals in 2011 en 2015 toen er ook groepjes zaten die niet gerelateerd konden worden aan Zwillbrock (voornamelijk door leeftijdsvergelijking) en dus zeer waarschijnlijk een wilde herkomst kenden. 

Klaas van Dijk  ·  12 juli 2020  13:49

Een prachtige melding en grondig gedocumenteerd met tal van mooie foto's. Meteen een goed voorbeeld dat je dus rustig moet doorgaan met het reguliere (kleur)ringwerk. Welke vogelaars / fotografen hadden ook alweer een hekel aan het kleurringen van dit soort grote watervogels? Wat mij betreft is dus nu een einde gekomen aan de discussie van vele tientallen jaren over de herkomt van Flamingo's die in Nederland worden gezien. Het is dus inderdaad mogelijk dat vogels uit de Middellandse Zee populatie afdwalen naar Nederland. Gezien de enorme aantallen die daar in de loop der jaren zijn gekleurringd en gezien de opvallendheid van de soort (en van nauw verwante soorten flamingo's), zal het afdwalen naar Nederland eo niet een heel frequent verschijnsel zijn. 

Het kan daarnaast geen kwaad het mooie overzichtsartikel van Joop Treep op http://home.kpn.nl/deleek30/printversie/WD%20Flamingo's%20vestigen%20zich.pdf nog eens na te lezen. Wellicht kan dit mooie verhaal nog eens in Dutch Birding worden geplaatst?

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?