Zwarte Wouw

Milvus migrans  ·  Black Kite

Datum 9 mei 2016
Locatie Eldersche gronden
Fotograaf Hans Nibbering Hans Nibbering
Bekeken 4221 ×

Discussie

Hans Nibbering  ·  29 augustus 2016  17:34

Excuus, invoer was bedoeld als Zwarte Wouw, maar kan dit nu niet meer editen. 

Vincent van der Spek  ·  29 augustus 2016  18:33

De 6e primary lijkt mij aan de korte kant (pro migrans), ik meen een gele washuid te zien (heeft lineatus niet). Dit soort rodere beesten komt bij Zwarte Wouw voor, dus geen 'zorgen'. Groet, Vincent

Menno van Duijn  ·  30 augustus 2016  12:39

Foto is verplaatst naar Schaarse Soorten. Zoals Vincent al schreef is de kleur van de onderdelen niet ongewoon voor Zwarte Wouw, mogelijk nog versterkt door de camera instellingen en laagstaande zon wat een warmere kleur geeft aan de vogel.

Hans Nibbering  ·  30 augustus 2016  14:44, gewijzigd 30 augustus 2016  20:55

Prima, bedankt voor de reacties.

De soort heb ik op Waarneming.nl indertijd al ingevoerd als zekere Zwarte Wouw (per ongeluk hier als Oostelijke). Was alleen benieuwd welke kenmerken beslissend zijn voor anderen. Publicaties van Forsman lezend bijvoorbeeld is er nog wel wat onduidelijkheid rondom de determinatie van lineatus.

De kleur is correct, nog geen vijf minuten daarvoor heb ik mijn custom witbalans gemeten en ingevoerd. Foto's van andere soorten rond hetzelfde tijdstip tonen niet warm. Op Waarneming.nl is vandaag een vierde foto toegevoegd waarop de vogel naar de zon is gedraaid. De dieprode kleur is goed te zien, de washuid blijkt wit. 

Het gaat mij niet om het scoren van de Oostelijke Zwarte Wouw maar om de determinatie, de kleine verschillen, voor het geval je er in het buitenland een keer tegenaan loopt. Voor het precieze werk moet je op deze site zijn :-)



Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?