Een klinkende recensie in welluidend Nederlands!
Handboek Meeuwen van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten
Luuk Punt · 28 februari 2022 08:31
Jan van der Laan · 28 februari 2022 09:44
Ik ben ook erg blij met het boek. Hulde aan de auteurs.
Ik hoorde in het veld echter dat er foutjes in de NLse versie stonden die in de UK-versie wel goed stonden. Iets met barabensis?
Het enige nadeel dat ik vond, was dat bij de foto's de maand waarin de foto werd genomen niet wordt genoemd.
Gijsbert van der Bent · 2 maart 2022 18:06
Ja ja, Vincent, ik ga het boek bestellen.
Die cover is inderdaad een onvergeeflijke misser. Maar mocht ik dit voorjaar (volgend jaar mag ook) tegen zo'n audouins meeuw - ze gebruiken geen hoofdletters voor soortnamen in het boek - aan blunderen op het Katwijkse strand, dan zul je mij daar niet meer over horen.
Ger Meesters · 3 maart 2022 16:41
Voor meeuwen met een eigennaam of geografische aanduidingen als eerste deel worden wel degelijk hoofdletters gebruikt, ook in de lopende tekst: Audouins meeuw, Ross' meeuw, Pontische meeuw enzovoort.
De meeste uitgevers houden zich verder strikt aan de Nederlandse spellingsregels.
Jan Hein van Steenis · 3 maart 2022 16:48, gewijzigd 3 maart 2022 16:51
In een specialistische context (en als een meeuwenboek geen specialistische context is weet ik het ook niet meer) is een hoofdletter voor "meeuw" toegestaan. Daar zijn de Nederlandse spellingsregels lekker vaag.
Peter Adriaens · 3 maart 2022 17:01, gewijzigd 3 maart 2022 17:02
Dankjewel Vincent voor deze (h)eerlijke recensie!
De coverfoto is een keuze geweest van de Nederlandse uitgever, niet van de auteurs.
@Jan: Helaas is er een foto van een immature barabensis gesukkeld tussen de Heuglins Meeuwen op pagina 295. Dat is zo in alle versies van het boek en daar liggen wij als auteurs nog iedere nacht van wakker, want we hebben zo hard gewerkt om een zo foutloos mogelijk boek uit te brengen! Er komt echter een tweede druk van de Engelse versie (de eerste druk is bijna uitverkocht) en daarin gaan we dit rechtzetten.
Een klein foutje dat me nog opviel in de Nederlandse versie is dat op het verspreidingskaartje van Geelpootmeeuw (p. 244 en 254) de namen van de ondersoorten zijn weggevallen. In de anderstalige versies staan die er wel op.
Mochten er lezers nog fouten ontdekken, laat ze ons zeker weten a.u.b.
Vincent Hart · 11 maart 2022 09:43
Heerlijk geschreven recensie van een heel fijn boek! Wat ik als junior-larofiel heel prettig vind: Het lukt de auteurs om een voor de niet-larofiel vrij taaie materie laagdrempelig aan te bieden. Gull Research is een prachtige bron, maar als je écht niet weet waar je op moet letten, verdwaal je daar al snel. Dit boek slaagt er effectief in om de brug te slaan tussen de meeuwoloog en de vogelaar die bij het ontwaren van een bruine meeuw begint te trillen/zweten/vloeken. En dat is knap.
Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.
Forum spelregels
Dutch Birding Association beoogt met het forum in de fotogalerij de lezer een platform te bieden waarop informatief en inhoudelijk gediscussieerd kan worden over zeldzame en schaarse vogels. Het forum staat daarmee in het verlengde van het (semi-) wetenschappelijke karakter van het blad Dutch Birding.
Om het gebruik van het forum in goede banen te leiden, heeft Dutch Birding de volgende regels opgesteld: de moderatoren kunnen reacties verwijderen die
- een degelijke onderbouwing van de determinatie missen
- als beledigend of kwetsend kunnen worden ervaren door andere forumgebruikers
- off-topic zijn
- spam of reclame bevatten
- zij beschouwen als trolling
Auteurs die zich niet houden aan de bovenstaande regels krijgen een waarschuwing en bij herhaling van het overtreden van bovenstaande regels behoudt het DBA bestuur zich het recht voor om het account van de auteur te blokkeren.
De moderatoren hebben het recht om zonder opgaaf van reden, onder verwijzing naar de spelregels, reacties te verwijderen.
Erger je je aan het trollen van anderen, realiseer je dan dat met niet-reageren cq doodzwijgen het trollen het snelst stopt. Reageer niet! Sein de moderatoren in via foto@dutchbirding.nl, zodat zij gepaste actie kunnen ondernemen.