Goed werk hoor. Zal waarschijnlijk nooit een soort worden maar een supertaxon om in de WP te zien en nog “zwaarder” dan het oostelijke neefje.
‘Cassiar’ Grijze Junco op de Maasvlakte
Max Berlijn · 29 mei 2021 08:27
Koen Stork · 29 mei 2021 13:25
Mooi stuk heren! Eigenlijk nu al de gaafste vondst in Nederland dit jaar.
Arnoud B van den Berg · 29 mei 2021 13:27, gewijzigd 30 mei 2021 20:31
nogmaals gefeliciteerd;
PS: in NL/EN: Cassiarjunco / Cassiar Junco Junco hyemalis cismontanus
(met dank aan André en Garry)
Maarten Wielstra · 30 mei 2021 08:32
Grappig geschreven ook!
Jan van der Laan · 31 mei 2021 12:21, gewijzigd 31 mei 2021 12:23
Goed gedaan mannen! Ook het even gaan liggen op de grond, heel herkenbaar!
Hoe doen die Junco's dat toch? Zijn het vogels die in de herfst de oceaan zijn overgestoken en in het voorjaar weer naar het noorden gaan? Of gebeurt dat tijdens of aan het eind van de winter? Iets met sneeuwstormen (blizzards)?
En welke yanks staan ons nog te wachten op deze plek? Ik hoop op een onvolwassen Indigogors in het najaar. Zijn we in een klap van de twijfel van die soort af. Maar Zanggors, Witkruin- of Savannahgors ook goed.
Diederik Kok · 31 mei 2021 12:55
Folkert Jan Hoogstra · 31 mei 2021 18:24
Pff Jan aljeblieft niet op die plek. Doe dan lekker in de greppel ;)
Max Berlijn · 31 mei 2021 18:30
Ik hoop dat de commissie de vogel ook als Cassiar Grijze Junco durft te aanvaarden overigens en niet als Grijze Junco spec.
Thijs Fijen · 1 juni 2021 13:26
Dank allen!
In de zoektocht naar de juiste naam (zie bericht Arnoud) leerde ik dat Cassiar een regio is (en een spookstad), met name bekend van de goudzoekerskoorts rond 1870. Aangezien dat overlapt met het broedgebied, zal daar de naam vandaan komen.
@Max, de vogel zal als Cassiarjunco worden ingediend, vanaf daar zien we wel verder.
Max Berlijn · 4 juni 2021 16:47
👍 eigenlijk nooit gedacht dat ik nog ooit een life taxon in NL zou kunnen zien. Hoop dat de mening nu blijft zoals die is. Nogmaals dank heren.
Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.
Forum spelregels
Dutch Birding Association beoogt met het forum in de fotogalerij de lezer een platform te bieden waarop informatief en inhoudelijk gediscussieerd kan worden over zeldzame en schaarse vogels. Het forum staat daarmee in het verlengde van het (semi-) wetenschappelijke karakter van het blad Dutch Birding.
Om het gebruik van het forum in goede banen te leiden, heeft Dutch Birding de volgende regels opgesteld: de moderatoren kunnen reacties verwijderen die
- een degelijke onderbouwing van de determinatie missen
- als beledigend of kwetsend kunnen worden ervaren door andere forumgebruikers
- off-topic zijn
- spam of reclame bevatten
- zij beschouwen als trolling
Auteurs die zich niet houden aan de bovenstaande regels krijgen een waarschuwing en bij herhaling van het overtreden van bovenstaande regels behoudt het DBA bestuur zich het recht voor om het account van de auteur te blokkeren.
De moderatoren hebben het recht om zonder opgaaf van reden, onder verwijzing naar de spelregels, reacties te verwijderen.
Erger je je aan het trollen van anderen, realiseer je dan dat met niet-reageren cq doodzwijgen het trollen het snelst stopt. Reageer niet! Sein de moderatoren in via foto@dutchbirding.nl, zodat zij gepaste actie kunnen ondernemen.