Leuk programma! En leerzaam ook nog. Als er geen code rood gegeven wordt kom ik zeker.
Programma Dutch Birding Vogeldag 2018 - Lunteren, 3 februari
Gijsbert van der Bent · 20 december 2017 14:53
Peter C. Meijer · 25 januari 2018 14:43
Dezelfde reactie als Gijs, tenslotte was ik er vanaf het begin bij betrokken.
Peter C. Meijer
Middenmeer
Hans Gebuis · 26 januari 2018 09:03
Zeker een paar leuke onderdelen. Zoek nog een lift vanuit Dordrecht.
Gr.Hans.
Hans Gebuis · 26 januari 2018 17:29
Voor elkaar inmiddels.
Johan van 't Bosch · 31 januari 2018 14:52
Er is meestal ook een moppersmurf, dat ben ik dan nu.... Ik begrijp dat diverse mensen hebben verzocht om meer tijd om bij te kletsen en dat dat nu in het programma is verwerkt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat het nu wel een beetje de andere kant op is doorgeslagen. Ik vind het veel pauze en weinig lezingen.
Jelle Scharringa · 31 januari 2018 15:10
Ik vind het goed, ik ga meestal voor de kraampjes. Die lezingen gaan toch maar alleen over vogels!
Janneke Kimstra · 2 februari 2018 11:11
Lijkt mij de perfecte balans tussen lezingen en bijkletsen. Tot morgen allemaal.
Arnoud B van den Berg · 4 februari 2018 11:00
Extra dank aan Jan van der Laan (aan het begin van de dag) en Wim Wiegant (aan het eind) voor hun met humor gepresenteerde leerzame terugblikken op 40 jaar 'vogelen'. Aan Christian Brinkman voor een rijk geïllustreerde lezing over hoe je veren van verschillende leeftijd en dus leeftijden van zangvogels kunt herkennen; dit is een onderdeel van het vogelen waarop je als vogelaar eigenlijk voortdurend moet oefenen. En aan Peter de Knijff voor opnieuw een presentatie waarin op basis van zijn DNA-onderzoek onze ideeën over het voorkomen van tjiftjaffen in ons land moeten worden bijgesteld; naast veel Siberische Tjiftjaffen tristis zijn hier nu ook twee zeldzame(re) collybita-taxa vastgesteld: Scandinavische abietinus en in november zelfs een paar keer Turkse brevirostris. Verder maakte hij inzichtelijk dat recente 'Russische' artikelen over hybridezones van Siberische en abietinus geen genetisch bewijs voor één-op-één (F1) hybriden bevatten, wel voor (incidentele) hybridisaties lang(er) geleden.
Ben Gaxiola · 4 februari 2018 11:15
@Arnoud Een 'brevirostris' was in november, de ander in december.
Arnoud B van den Berg · 4 februari 2018 15:34
Vergat nog het verslag van onze Zweedse jaarlijsters over hun big year in een oude variant van het WP-gebied ('sensu BWP'). Leuk dat 4-5% van hun jaartotaal cat C-soorten betrof en dat ze zo enthousiast waren over onze diksnavelmezen.
Gijsbert van der Bent · 4 februari 2018 21:50
En de Zweden vergaten te vertellen dat het om vader en zoon en vriend ging, en dat pa (ICT-er in bonus) alles betaald heeft.
Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.
Forum spelregels
Dutch Birding Association beoogt met het forum in de fotogalerij de lezer een platform te bieden waarop informatief en inhoudelijk gediscussieerd kan worden over zeldzame en schaarse vogels. Het forum staat daarmee in het verlengde van het (semi-) wetenschappelijke karakter van het blad Dutch Birding.
Om het gebruik van het forum in goede banen te leiden, heeft Dutch Birding de volgende regels opgesteld: de moderatoren kunnen reacties verwijderen die
- een degelijke onderbouwing van de determinatie missen
- als beledigend of kwetsend kunnen worden ervaren door andere forumgebruikers
- off-topic zijn
- spam of reclame bevatten
- zij beschouwen als trolling
Auteurs die zich niet houden aan de bovenstaande regels krijgen een waarschuwing en bij herhaling van het overtreden van bovenstaande regels behoudt het DBA bestuur zich het recht voor om het account van de auteur te blokkeren.
De moderatoren hebben het recht om zonder opgaaf van reden, onder verwijzing naar de spelregels, reacties te verwijderen.
Erger je je aan het trollen van anderen, realiseer je dan dat met niet-reageren cq doodzwijgen het trollen het snelst stopt. Reageer niet! Sein de moderatoren in via foto@dutchbirding.nl, zodat zij gepaste actie kunnen ondernemen.