Postume Award voor 'uilenpromotor' Karel H Voous

Jelle Scharringa  ·  9 april 2015  11:26

Vergeet ook de BOU Checklist to the birds of Sumatra niet. Ooit ben ik met Frank Rozendaal bij Voous op de thee geweest om over de avifauna van Sumatra te bomen. Helaas konden we geen thee krijgen, "want mijn vrouw is er niet vanmiddag.." Zijn Palearctic List was ook de eerste in zijn soort.

Jan Hein van Steenis  ·  10 april 2015  22:05

Wat ik me altijd heb afgevraagd is hoe je Voous uitspreekt...

Gijsbert van der Bent  ·  11 april 2015  10:51

Ik hoor iedereen altijd 'VOUS' zeggen (met een 'ou' dus). Bij ons op Katwijk kennen we de families Vooijs, wat je uitspreekt als 'VOOJS' (met een 'oo' dus). Het schijnt dat Voous en Vooijs uiteindelijk allemaal familie van elkaar zijn (is mij verteld door Arnoud). Kon ik mooi zeggen tegen de Canadese vogelaar van Katwijkse afkomst John Vooijs toen ik hem tijdens zijn bezoek aan zijn Katwijkse familie de gids van de Vogels van de Nederlandse Antillen voor Voous cadeau deed. It's a small world.......

Arnoud B van den Berg  ·  11 april 2015  16:31

@Jelle: Voous’ wapenfeiten zijn legio. Op zijn initiatief werd bijvoorbeeld op 13 april 1957 de eerste dwaalgastencommissie van Europa ingesteld (Commissie voor de Nederlandse Avifauna, in 1974 opgedeeld in CDNA en CSNA waarvan hij in 1957-83 voorzitter was); het verklaart waarom hij aanbood het voorwoord in Avifauna van Nederland 1 (1999, 2001) te schrijven. Het olieverfschilderij werd ter gelegenheid van Voous’ 'retirement’ gemaakt door de in 2007 overleden en uit Heemstede/Amsterdam afkomstige Henk Slijper (http://www.nou.nu/limosa/...). Variatie in morfologie (uiterlijke kenmerken) had Voous' grote belangstelling en dat verklaart dan weer de Gaaien op tafel (zie ook http://www.repository.nat...).

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?