Dutch Birding zoekt vrijwilligers!

12 oktober 2018  ·  Marten Miske

Stichting Dutch Birding Association werkt met een grote groep onbezoldigde, enthousiaste vrijwilligers die zich op diverse vlakken inzetten en samenwerken binnen de organisatie. Op dit moment zijn we op zoek naar een aantal specifieke rollen binnen de stichting. Lijkt één van onderstaande functies je wat neem dan contact op met Remco Hofland (remco.hofland@dutchbirding.nl of 06-30905550) of Marten Miske (marten.miske@dutchbirding.nl of 06-10014311).

Uiteraard kunt u ons ook aanspreken tijdens het najaarsweekend in het Eierlandse huis of ergens in het veld.

Bestuursfunctie Secretaris

Met het vertrek van Jorrit Vlot als secretaris is het Dutch Birding-bestuur op zoek naar een enthousiaste en verantwoordelijke man of vrouw die zich met volle overtuiging wil inzetten in deze belangrijke functie binnen de Dutch Birding-organisatie. Tot er een geschikte kandidaat is gevonden neemt Marc Dijksterhuis de rol van secretaris waar. Middels deze weg willen we Jorrit bedanken voor zijn enthousiasme en inzet de afgelopen jaren.

We zijn op zoek naar iemand die samen met het bestuur en medewerkers van Dutch Birding wil bouwen aan het verder verbeteren van de organisatie. Deze bestuursfunctie is een uitbreiding van het huidige bestuur – huidige bezetting is 5 bestuursleden plus vertegenwoordiging van de kernredactie. De rol van secretaris is een ideale binnen het bestuur om een goed beeld te krijgen wat er speelt binnen Dutch Birding als geheel. De rol van secretaris omvat o.a. het voorbereiden en coördineren van bestuursvergaderingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Webredactie zoekt versterking

Dutchbirding.nl  is een website voor en door vogelaars en wordt geheel verzorgd door vrijwilligers. Om te voorzien in een grotere hoeveelheid 'content', onder meer in de vorm van reisverhalen, ontdekkingsverhalen over zeldzaamheden en artikelen over herkenning en verspreiding van soorten, zoeken wij versterking. Wij zoeken mensen die het leuk lijkt om vogelaars te mailen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een gepubliceerde foto van een leuke soort, en te vragen om een bijdrage voor de site. Redactiewerk bestaat daarbij uit het redigeren van ontvangen teksten, terugkoppeling naar auteurs en plaatsen van meegestuurde foto's en soms video's. Naast enig taalgevoel (correcte spelling van Nederlands en Engels) en ervaring met eenvoudig editwerk van foto's (verkleinen), is ervaring met html of een andere programmeertaal een pré, maar zeker geen noodzaak. Wil jij gemiddeld een uur per week bezig zijn met het verzorgen van artikelen en deel uitmaken van een leuk team enthousiaste vrijwilligers? Neem dan contact met ons op.

Versterking IT

Door het toenemende belang van IT is Dutch Birding ook dringend op zoek naar versterking voor onze online platformen. Voor de Dutch Birding, Dutch Bird Alerts, Dutch Avifauna en Belgian Bird Alerts websites en DB Alerts App zijn wij op zoek naar versterking op IT vlak. Heb je kennis van één of meerdere van de volgende onderwerpen of wil je die leren kennen neem dan contact met ons op:

  • Operating System: Linux
  • Programmeertaal: Java
  • Database: PostgreSQL
  • Applicatie framework: Spring Boot, Hibernate, Freemarker
  • HTML 5
  • CSS
  • jQuery of andere Javascript frameworks. 

Heb je tevens kennis van Android en/of iOS app development, dan is dat helemaal een pré.

 

Feedback?